Een 21-jarige Gentenaar verkeert in levensgevaar nadat hij in de nacht van maandag op dinsdag neergeschoten werd door een politieman. Dat werd dinsdag vernomen bij het Gentse parket. De man had gedreigd met een schietpartij in de Kikvorsstraat en bedreigde met zijn vuurwapen de agenten die ter plaatse waren gekomen.

Het incident gebeurde kort na middernacht in de Kikvorsstraat, in de omgeving van het Gentse Universitair Ziekenhuis. ‘De man liep met een mes en een vuurwapen rond op straat. Hij richtte zijn vuurwapen naar bewoners in de straat en uitte bedreigingen’, zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens. De bewoners verwittigden de hulpdiensten.

De politie en het COPS-team (het team van de Gentse lokale politie dat ingezet wordt voor gevaarlijke opdrachten, nvdr.) kwamen ter plaatse. ‘De man werd aangemaand om zijn wapens neer te leggen, maar weigerde. Na meer dan 20 aanmaningen loste de politie een schot in de lucht. De man bleef echter dreigen dat hij ging schieten, waarna de politie op hem vuurde. De man werd getroffen en werd met levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis’, zegt Serlippens.