De Roemeen Mircea Rednic (51) wordt de vervanger van Victor Fernandez als trainer van AA Gent. De ex-coach van Standard tekende een contract tot het einde van het seizoen en wordt om 16u voorgesteld in Gent. Hij neemt Peter Balette mee als assistent. De Limburger was eerder ook al hulptrainer van Rednic bij Standard.

Maandag werd Victor Fernandez bij AA Gent aan de deur gezet na een ontgoochelend seizoensbegin (13 punten op 27). De Spanjaard leek vorig seizoen nog de wonderdokter van de Buffalo’s, maar van een genezing was dit jaar weinig te zien. Het bestuur nam het de coach kwalijk dat hij geen resultaten haalde en geen goed voetbal speelde met een kern die hij zelf had mogen samenstellen.

De Roemeen Mircea Rednic is de opvolger van Fernandez. De Roemeen werd vorig seizoen ontslagen bij Standard. Nochtans had hij Europees voetbal gehaald met de Luikenaars, maar toch werd zijn contract niet verlengd. Dit seizoen kreeg hij na drie speeldagen al zijn ontslag bij de Roemeense club Cluj. 

Bij AA Gent wordt zijn voormalige assistent Peter Ballete de hulpcoach. Balette was eerder ook assistent-trainer bij Club Brugge. Ook Manu Ferrera, de huidige assistent bij AA Gent, blijft op post. De techische staff is volledig met keeperstrainer Jacky Munaron en physical coach Stijn Matthys.

Pikant detail: vorig seizoen maakte Rednic bij Standard zijn debuut tegen Racing Genk. Hij won de match. U mag drie keer raden tegen wie AA Gent dit weekend thuis moet spelen. Inderdaad... Racing Genk. AA Gent staat met 13 op 27 op de achtste plaats in de Jupiler Pro League, maar vooral het spelniveau kon de clubleiding niet bekoren.

Rednic: 'Bewust gewacht op mooi voorstel'


'Toen ik het stadion zag, wist ik dat een goeie keuze gemaakt had', vertelde de kersverse coach op de website van KAA Gent. 'Ik heb bewust gewacht op een voorstel waar de mogelijkheden zijn om iets moois neer te zetten en hier zijn alle voorwaarden aanwezig om goeie prestaties neer te zetten. We beschikken hier over een goeie infrastructuur, goeie supporters en goeie spelers, alleen staat er nog geen team. Tactische discipline en groepsdiscipline zijn noodzakelijk om resultaten te kunnen bereiken. Ik denk dat dat een goeie match zal zijn met de supporters, die ook veeleisend zijn. Ik zie dit trouwens helemaal niet als een revanche op Standard, maar als een nieuwe uitdaging.'

Ook de nieuwe assistent-trainer Peter Balette was overtuigd van de mogelijkheden bij KAA Gent: 'Hier is de infrastructuur om een topclub te maken. Het is onze taak om het voetbal zo mooi te maken als het stadion. Ik ben ook blij dat ik aan Mircea zijn zijde kan blijven werken.'