Sofie Dumont kookt bij sterrenchefs Kobe Desramaults en Sergio Herman
Foto: rr

De klanten van sterrenrestaurant In de Wulf in Dranouter zagen vrijdagavond niet chefkok Kobe Desramaults, maar Sofie Dumont in de keuken staan. Desramaults was niet in zijn restaurant omdat hij pas vader is geworden van een dochter. Dumont kwam een dagje meedraaien.

Sofie Dumont, elke dag op VTM te zien in De Keuken van Sofie, zegt dat ze ook al meedraaide in de keuken van Oud Sluis bij Sergio Herman en bij Pure C met Syrko Bakker.

‘Ik heb dertien jaar in de vaste structuur van restaurant Les Eleveurs in Halle gewerkt, dat hoofdstuk is nu afgesloten. Ik ben niet meteen van plan een eigen restaurant te beginnen, maar ik ben altijd benieuwd hoe andere chefs het aanpakken. Vooral de chefs die er een totaalconcept van maken, zoals Kobe Desramaults.'

Het is echt ongelooflijk wat hij doet', klinkt het vol lof. 'Hij werkt alleen met producten uit de streek, daar komt zelfs geen citroen binnen. Ik was na vrijdagavond heel moe, want in dit soort keukens spelen ze in de Champions League. In de lente ga ik nog eens terug.’

'Ik stond uitzonderlijk niet in mijn keuken, maar ik heb gehoord dat Sofie de avond met glans heeft doorstaan', aldus Desramaults.