Poster Diana opgehangen naast tunnel waar ze stierf
Foto: REUTERS

Er is opnieuw een rel ontstaan rond ‘Diana’, de film over het leven en de dood van de Britse prinses. Een poster van de film is in Parijs opgehangen vlakbij de tunnel waar Diana om het leven kwam, zeer tegen de zin van vrienden van de overleden prinses. ‘Schaamteloos en verwerpelijk’, noemen ze het.

Wie in Parijs in de tunnel aan de Pont de l’Alma wil rijden, merkt ongetwijfeld de grote affiche op die net naast de ingang ervan hangt. Het is een poster voor de film ‘Diana’. Misplaatst, vinden vrienden van de prinses, want de Pont de l’Alma is net de tunnel waarin Diana in 1997 om het leven kwam.

‘Dit is schaamteloos en verwerpelijk’, zegt Rosa Monckton, een goede vriendin van wijlen Diana vandaag in The Daily Mail. ‘Een schandalige poging om een film te promoten die nooit gemaakt zou mogen zijn. Ik heb eigenlijk geen woorden om te omschrijven hoe cynisch en schaamteloos ik dit vind.’

De film ‘Diana’, waarin Naomi Watts, gaat door dezelfde controverse als de serie ‘Albert II’ bij ons. Er is kritiek op de verhaallijnen, die volgens kenners soms wel heel ver van de waarheid liggen, en de vaak weinig geloofwaardige acteerprestaties. ‘Het is al wansmakelijk genoeg dat de film zo gemaakt is. Dan nog reclame gaan maken bij de tunnel waar ze verongelukt is, is echt vreselijk.’

Diana overleed op 31 augustus 1997 in Parijs toen haar dronken chauffeur, Henri Paul, af wilde geraken van een paparazzo. De wagen, met naast Diana en de chauffeur ook Diana’s vriend Dodi al Fayed erin, belandde tegen een paal in de tunnel, waarbij de inzittenden om het leven kwamen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig