Standard met sprekend gemak voorbij Cercle Brugge
Foto: Belga
Standard blijft ook na de negende speeldag in de Jupiler Pro League ongeslagen. De Rouches wonnen met 0-5 op het veld van Cercle Brugge en behalen zo 27 op 27 punten. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld na een half uur, toen Laurent Ciman de derde Luikse goal maakte. Imoh Ezekiel en Paul José Mpoku hadden Standard daarvoor al op rozen gezet met alweer een bliksemstart. Michy Batshuayi legde na de rust met twee goals de eindscore vast.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het duurde nog geen twee minuten alvorens Standard een corner afdwong na een schot van Michy Batshuayi. Mpoku sneed iets later goed naar binnen en bediende Mujangi Bia, die naastknalde. Wat er zat aan te komen, volgde in minuut negen. Ciman kopte een slecht weggewerkte bal richting doel en Ezekiel werkte af met een omhaal.

In de 19e minuut was het alweer raak voor de Rouces. Lukas Van Eenoo verloor de bal aan Vainqueur, die Mpoku bedient. Zijn schot ging via de paal binnen. Cercle maakte niets klaar en vlak voor het half uur trapte Ciman de 0-3 binnen door een ingestudeerd nummertje bij een vrije trap.

Standard met de controle

De tweede helft was aanvankelijk een stuk minder aantrekkelijk als de eerste. Vainqueur wurmde zich bijna voorbij de hele Cercle-defensie maar kreeg de bal niet in doel. Daarna viel het spel stil. Tot vlak na het uur Batshuayi de 0-4 binnentrapte. Opnieuw maakte de spits zijn goal vanuit een heel scherpe hoek.

Batshuayi maakte iets later bijna zijn tweede maar Cercle-doelman Joris Delle was attent. De wedstrijd bloeide daarna helemaal dood omdat Cercle geen poot aan de grond kreeg en Standard geen zin meer had in een extra doelpunt. Dat kwam er in de extra tijd alsnog toen Batshuayi een knappe individuele actie afrondde.

Standard blijft aan de leiding in de Jupiler Pro League met 27 punten. Cercle Brugge blijft op twee na laatste met amper zes punten uit zeven wedstrijden.