'Red Knights' winnen Motorcross der Naties
Foto: Belga
De Belgische motorcrossers hebben gezorgd voor een geweldig succes. De 'Red Knights' (Clément Desalle, Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek) wonnen in het Duitse Teutschenthal namelijk de Motorcross der Naties. Het was al van 2004 geleden dat de Belgen de prestigieuze landenwedstrijd wonnen. De VS eindigden als tweede, Italië werd derde.

Een tweede plaats in de derde reeks van De Dycker volstond voor de vijftiende Belgische eindzege in de GP der Naties. De zege in de derde reeks (MX1 en Open) ging naar Cairoli. Vicewereldkampioen Desalle viel uit na een crash. Desalle was eerder al in de tweede reeks (MX2 en Open) op de derde plaats gefinisht. De Duitser Ken Roczen (KTM) pakte voor eigen publiek de zege. Jeremy Van Horebeek kon met een zevende plaats de schade beperken voor België. Ook in de openingsreeks (MX1 en MX2) eindigde Van Horebeek op de zevende plaats, net voor De Dycker (8e). Cairoli domineerde de eerste reeks en finishte met meer dan zeven seconden voorsprong op Roczen.

In de eindstand eindigden de Belgen zo met 27 punten, drie minder dan de Verenigde Staten. Italië werd derde met 33 punten.