Op vrijdag 18 oktober wordt bij onze Noorderburen de Gouden Televizier-Ring 2013 uitgereikt. Vorig jaar won 'The Voice of Holland' de Oscar van de Nederlandse televisie, maar dit jaar wil 'Expeditie Robinson' de hoofdprijs in de wacht slepen. En daarvoor haalt de Vlaamse Evi Hanssen met plezier haar beste Nederlands boven.

'Expeditie Robinson' is in Nederland populairder dan ooit en verbrak donderdagavond zelfs zijn eigen kijkcijferrecord. Presentatrice Evi Hanssen greep die kans om de 1,4 miljoen kijkers op te roepen om op hen te stemmen voor de Gouden Televizier-Ring.

In een 'YouTube'-video vraagt ze iedereen - met een Nederlands accent - om voor de realityshow te stemmen. Evi belooft dat ze in de volgende aflevering van de reeks weer gewoon Vlaams zal praten als het programma voldoende stemmen haalt om door te gaan naar de tweede ronde.

Na de stemronde nemen de drie genomineerde programma's het tegen elkaar op tijdens het Ring Gala, dat op vrijdag 18 oktober live wordt uitgezonden door de Avro op Nederland 1.