De Clerck zoekt alternatieve bestemming voor vertrekpremie
Stefaan De Clerck Foto: Belga

Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck wil met zijn vertrekpremie van 270.000 euro als Kamerlid maatschappelijke initiatieven in de streek steunen. Dat zegt hij aan de regionale zender Focus/WTV.

‘Er zijn schitterende culturele en sociale initiatieven in de streek. Ik zal daar als de tijd rijp is voorbeelden van geven. Als politieker kon ik daar op een andere manier reëel aan mee werken. Nu stap ik dus uit de nationale politiek en kan ik dat vanuit mijn maatschappelijke ingesteldheid opnieuw doen, maar dan financieel', legt de gewezen minister van Justitie uit.

'Mijn hart klopt voor wie het beste voor heeft met deze stad en deze streek. Die mensen wil ik vooruit helpen', aldus nog De Clerck.

In een interview met De Tijd en L’Echo vertelde De Clerck zaterdag waarom hij geen afstand wilde doen van zijn vertrekpremie. ‘Een vertrekpremie is altijd onderdeel van mijn statuut geweest. Ik zie niet in waarom ik daar afstand van moet nemen. Het gaat om opgebouwde rechten. Je moet dat zien als een soort groepsverzekering’, zei de CD&V’er, die vond dat hij geen ‘excessieve dingen’ claimt.