Labille bevestigt: geen kandidaat bij verkiezingen
Foto: BELGA

Federaal minister Jean-Pascal Labille (PS) heeft zondag herhaald dat hij geen kandidaat zal zijn bij de verkiezingen van volgend jaar. Hij had dat vrijdag al aangekondigd, maar uitspraken van zijn partijgenote Laurette Onkelinx deden daarover twijfel rijzen.

Op zijn Facebook-pagina liet de minister van Overheidsbedrijven en Ontwikkelingssamenwerking vrijdag weten dat hij geen kandidatuur zou indienen bij de Luikse PS-federatie met het oog op de federale en regionale verkiezingen van volgend jaar. Hij had zich daartoe ook geëngageerd toen hij Paul Magnette opvolgde in de federale regering.

Zaterdag voor aanvang van het kernkabinet over de begroting, sloot PS-vicepremier Laurette Onkelinx echter een deelname van Labille aan de stembusslag niet uit. “Ik respecteer zijn keuze, maar dat wil niet zeggen dat hij niet op een lijst zal staan”, liet ze zich ontvallen. Zondag tijdens het programma Mise au point (RTBF) liet Labille er echter geen twijfel over bestaan. “Ik blijf coherent met wat ik in januari heb gezegd”.