Troonswissel bezorgde Jan Verheyen kopzorgen
Foto: VTM

De troonswisseling in België heeft de makers van ‘Het Vonnis’, het rechtbankendrama van scenarist en regisseur Jan Verheyen, extra veel werk bezorgd. Tijdens de opnames in maart waren Filip en Mathilde nog gewoon prins en prinses en hingen er in de rechtszaal dus portretten van Albert en Paola. Die beelden moesten na 21 juli digitaal worden aangepast. Dat meldt het VTM-programma 'Royalty'.

Het was producent Peter Bouckaert die het paleis contacteerde om de nieuwe staatsieportretten van koning Filip en koningin Mathilde aan te vragen. Op dat moment lagen de foto’s klaar, maar werden ze nog niet aan de pers en het grote publiek voorgesteld.

Nadat het paleis allerlei formulieren, motivaties, dossiers en verklaringen ontving stemden ze in om de foto’s uitzonderlijk vroeg aan de makers van de film te bezorgen.

Het kostte het team van ‘Het Vonnis’ bijna twee volle dagen om de koninklijke portretten in de rechtszaal digitaal aan te passen, maar Jan Verheyen is tevreden met het resultaat: ‘Het was monnikenwerk, maar het loont absoluut de moeite.’

Hoe dat allemaal in zijn werk ging zie je zondagavond in ‘Royalty’ om 18u25 bij VTM.