Bondscoach Bomans: 'Iedereen schikt zich in zijn functie'
Foto: BELGA
Bondscoach Carlo Bomans was er voor de start van het WK in Firenze gerust in 'Iedereen kent zijn taak en schikt zich in zijn functie. We hebben een kopman met Gilbert en twee sterke flanken met Van Avermaet en Bakelants', vertelde Bomans.

WK Wielrennen op Sportwereld.be

 'We hebben alles samen besproken. Niemand maalt om de regen. Het wordt er natuurlijk aleen maar gevaarlijker op. Met top vijf kan ik leven maar we zijn gekomen voor het hoogste, anders hadden we beter kunnen thuisblijven', aldus een strijdvaardige bondscoach.

Gilbert had zijn plannetje voor de start klaar. 'We moeten ons sparen voor de finale', zei Gilbert. 'Ik rijd graag in de regen, ik heb er alles voor gedaan, ik ben er klaar voor. Sagan is de moeilijke man voor mij, hij kan klimmen, hij kan dalen, hij kan alles. We zien wel.' 

Leukemans had liever 30 graden gehad

Leukemans had liever 30 graden gehad aan de start. 'Ik verkies toch het zonnetje boven de regen. Maar ja het het gaat niet anders.' De Belgische ploegkapitein steekt niet weg dat de onzekerheid knaagt: 'Ik zit nog zonder ploeg en dat knaagt toch wel. We zien wel'. Zo sprak 'Leukie' net voor de start.