Na Antwerpen vorig jaar is het deze keer de beurt aan Brussel om de pop-up cocktailbar van Bacardi te ontvangen. Wie een sleutel kan bemachtigen en binnen geraakt bij Casa Bacardi kan een maand lang nationale en internationale top bartenders aan het werk zien...en proeven uiteraard.

Bacardi is 150 jaar geworden en dat zijn ze al ongeveer een jaar aan het vieren. En geef toe als de vleermuis in huis is, is het feesten geblazen. En dat is meteen ook een beetje het thema: nuestra casa es su casa, ons huis is jouw huis. Het huisje is deze keer een statig art-deco gebouw in Brussel.

Herinnert u zich de Book Club nog? Dat was de pop-up die zowat de kick-off was van hun verjaardagsfeestje en die was bangelijk goed. Ook deze keer hebben ze een legertje nationale en internationale cocktail-iconen verzameld om u vol trots te voorzien van de lekkerste cocktails in een unieke omgeving. Uit eigen land komen Dieter Van Roy van The Glorious te Antwerpen en Ben Belmans van Ben’s Bar.

Uit het buitenland komen onder andere Metinee Kongsrivilai, Thais wonder uit de ietwat rebelse White Lyan Bar , Shingo Gokan van de Angel’s Share in New York, Mica Rousseau van de Four Seasons Bar uit Mexico, Elizaveta Evdokimova, Delicatessen in Moskou en Tom Walker van de Savoy in London.

Casa Bacardi wil met deze seakeasy de sfeer van de drukbezochte uitbundige cocktailfeestjes in het begin van de 20ste eeuw in de bar van het Bacardi-hoofdkwartier in Cuba op te roepen. El Edificio Bacardi (gelegen aan de Avenida de Bélgica), een gigantisch art-deco gebouw, werd toen tijdens de drooglegging veelvuldig gefrequenteerd door schrijvers, acteurs, sportlui, muzikanten en zelfs de Spaanse koninklijke familie.

Praktische info:

Casa Bacardo, Defacqzstraat 14, 1050 Elsene. Open tot 19 oktober 2013, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur. Aangezien de plaatsen beperkt zijn, is reserveren (via 0483/205.697) absoluut noodzakelijk. Wie reeds de gegeerde vleermuissleutel ontvangen heeft, is een beetje VIB (Very Important Bat) en zal ten allen tijde zeker zijn van een plaatsje (na reservatie uiteraard).

Het volledige programma:

vr 27/9 - Dieter Van Roy (BE)
za 28/9 - Jean Yves Vottero (FR - So Izy)
do 03/10 - Boudewijn Mesritz (NL - Tales & Spirits)
vr 04/10 - Marc Plumridge (UK - Flying Bartender)
za 05/10 - Shingo Gokan (NY - Angel's Share) & Ben Belmans (BE - Ben's Bar)
do 10/10 - Arijit Bose (IN - Getafix) & Remigijus Beinoras (LT - From Lithuania with Love)
vr 11/10 - Metinee Kongsrivilai (UK - The White Lyan)
za 12/10 - Mica Rousseau (MX - Four Seasons)
do 17/10 - Tom Walker (UK - The Savoy)
vr 18/10 - Elizaveta "Lizzy" Evdokimova (RU - Delicatessen)
za 19/10 - Fun Radio Party closing night