Prins Lorenz op stap met excentrieke prinses
Foto: ig
Prins Lorenz, de echtgenoot van prinses Astrid, ontvangt vandaag de excentrieke Duitse prinses Gloria von Thurn und Taxis. Hij leidt haar rond in onze hoofdstad. Gloria staat bekend om haar controversiële uitspraken.

Gloria von Thurn und Taxis (53) is op zijn minst gezegd een opmerkelijke dame die af en toe veel stof laat opwaaien met haar gewaagde uitspraken. Zo noemt ze de pil ‘een vorm van abortus’ en homoseksualiteit een ‘onnatuurlijke afwijking waar alleen bidden tegen helpt’. In Afrika is aids moeilijk onder controle te krijgen, omdat ‘de mensen er te veel seks hebben’.

De Duitse trouwde in 1980 met de 34 jaar oudere Johannes, het hoofd van de adellijke familie Von Thurn und Taxis. Het koppel kreeg drie kinderen. Gloria droeg in de jaren tachtig extravagante kledij en had een opmerkelijk kapsel. Intussen is de weduwe – haar man overleed in 1990 – veranderd in een vrome katholiek.

In Brussel bezoekt ze samen met prins Lorenz het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk.