Belgische Noémie Happart haalt finale Miss World
Miss België Noémie Happart Foto: Photo News

Miss België Noémie Happart heeft tot in de top twintig van de Miss World verkiezing geschopt. Daar was sinds Ilse De Meulemeester in 1994 geen enkele Belgische Miss meer in geslaagd. De nieuwe Miss World is de Filipijnse Megan Young.

Dankzij de 20-jarige blondine kreeg België voor het eerst in lange tijd opnieuw een plekje in de finale van Miss World. Met de voorstelling van haar goede doel behaalde Noémie zelfs een derde plaats in de categorie Beauty with a Purpose. De organisatie achter de Belgische verkiezing schonk namelijk 13.000 euro voor de bouw van een school in het Cambodjaanse dorpje Rong Vean. Begin juni trok Belgiës mooiste voor het eerst naar daar om het schooltje te openen.

De titel van Miss World was voor de Filipijnse Megan Young . De 23-jarige filmstudente won zaterdag de jaarlijkse schoonheidswedstrijd, die dit jaar plaatsvond op het Indonesische eiland Bali.

In de laatste selectie zaten zes meisjes, waarbij Miss Filipijnen dus aan het langste eind trok. Miss Frankrijk en Miss Ghana eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Er deden 129 dames een gooi naar de titel, van wie er twee wel forfait hadden gegeven.

Megan Young werd geboren in de Verenigde Staten, maar verliet dat land op 10-jarige leeftijd. Haar grote droom is filmregisseuse te worden. Ze omschrijft zichzelf als een ‘ambitieus iemand’ die houdt van de boeken van Harry Potter en videospelletjes. Megan Young hield vast aan de tradities van een missverkiezing en barstte in tranen uit toen ze het kroontje in ontvangst nam.