De 50-jarige man uit Veurne die zaterdag om het leven kwam bij een ongeval met een heftruck droeg geen gordel. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de deskundige aangesteld door het parket van Veurne. De werknemer van het aardappelbedrijf laat een vrouw en twee dochters achter.

Het arbeidsongeval gebeurde rond half elf in de Vaartstraat in Steenkerke, deelgemeente van Veurne. Een 50-jarige werknemer was aan de slag bij aardappelhandel Marc Seru.

De man met een lange staat van dienst zat in een heftruck met daarachter een laadwagen gevuld met 7.500 kilogram aardappelen. Om een onduidelijke reden remde hij af tijdens het nemen van een bocht. Hij droeg geen gordel en viel uit de kantelende heftruck. Vervolgens kreeg hij het gevaarte op zich. Het slachtoffer was op slag dood.

De zware laadwagen met aardappelen kantelde niet. Niemand in het bedrijf had het ongeval opgemerkt. Het was uiteindelijk een toevallige voorbijganger die de man na enkele minuten opmerkte en de hulpdiensten verwittigde.

Volgens het parket gaat het om een ongeval waarbij er niet onmiddellijk een schuldige kan aangeduid worden. De bevindingen van de arbeidsinspectie zullen bepalen of het bedrijf verantwoordelijk kan worden geacht. Op het eerste zicht lijkt dit echter niet het geval.