NMBS voert Beneluxtrein opnieuw in
Foto: katrijn van giel
De Beneluxtrein komt terug. De NMBS en de Nederlandse Spoorwegen hebben beslist om de trein vanaf eind 2014 zestien keer per dag tussen Amsterdam en Brussel te laten sporen. De reizigers zullen ook kunnen kiezen voor een hogesnelheidstrein tussen Nederland en België. Dat meldde de NMBS op een persconferentie.

 

De persconferentie van de NMBS is volop aan de gang, maar er werd wel al gemeld dat de Beneluxtrein definitief terugkomt en de Fyra zal vervangen. Vanaf eind 2014 zal de ‘nieuwe’ Beneluxtrein zestien keer per dag tussen Amsterdam en Brussel sporen. De variant die van Den Haag naar Brussel rijdt zal tien keer per dag rijden, en komt al op 7 oktober terug.

Reizigers zullen verder ook kunnen kiezen voor een hogesnelheidstrein tussen Nederland en België. Zo zal de Thalys veertien keer per dag het traject aandoen. Eurostar zal twee keer per dag via de kanaaltunnel op het traject Amsterdam - Brussel - Londen rijden.

De NMBS en Nederlandse Spoorwegen moesten een alternatief bedenken nadat de Fyra van de sporen werd gehaald na meerdere problemen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig