VRT gaat door de knieën voor Frans en Wendy
Foto: photo news

De VRT gaat de omstreden ‘hoer’-uitspraak over Wendy Van Wanten schrappen uit de herhalingen en de dvd van de fictiereeks ‘Albert II’. De beslissing komt er na overleg met Frans Vancoppenolle, de echtgenoot van Wendy. Hij had naar aanleiding van de uitspraak in het programma drie klachten ingediend.

In de fictieserie ‘Albert II' werd Van Wanten zondagavond 'een hoer' genoemd door de fictieve koningin Paola. Die uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Van Wanten en haar familie.

Dinsdag eiste Vancoppenolle in een open brief publieke excuses van de openbare omroep VRT voor de uitspraken over zijn vrouw in de reeks. Anders, zo dreigde hij, kwam er een rechtszaak. De VRT nodigde Vancoppenolle daarop uit voor een gesprek.

De openbare omroep laat nu weten dat het gesprek vrijdag ‘constructief’ is verlopen. ‘VRT betreurt dat mevrouw Vandenkerckhove zich door de recente aflevering gekwetst voelt. We hebben hier vanuit de VRT oprecht begrip voor', klinkt het. 'Het was met deze reeks nooit de bedoeling om haar te kwetsen. VRT verontschuldigt zich voor het leed dat mevrouw Vandenkerckhove heeft ervaren.'

De zender en Vancoppenolle gooiden het op een akkoord: ‘De VRT zorgt ervoor dat de DVD’s van Albert II de bewuste zin die mevrouw Vandenkerckhove kwetsend vindt, niet zal bevatten. Ook in de herhalingen en in Ooit Gemist wordt voor deze aanpassing gezorgd. Op basis van dit gebaar van goede wil heeft de heer Vancoppenolle besloten om verdere gerechtelijke stappen stop te zetten.’