Toezichthouder stelt beslissing over Mediahuis uit
Foto: BELGA

Het mededingingscollege heeft de eerste onderzoeksfase voor de vorming van het Mediahuis verlengd. Dat komt omdat eigenaars Corelio en Concentra overwegen om extra toegevingen te doen.

‘De beslissingstermijn van de eerste onderzoeksfase liep normaal gezien vandaag af, maar werd verlengd omdat Concentra en Corelio overwegen om in het kader van de transactie verbintenissen aan te bieden’, meldt Luc Missorten, CEO van Corelio. Die moeten ‘de mogelijke impact van Het Mediahuis op de mededinging neutraliseren’. Wat die verbintenissen concreet inhouden, meldt Corelio niet.

Het Mededingingscollege zal binnen deze verlengde termijn een besluit nemen, wellicht gedurende de tweede helft van oktober.

In Het Mediahuis willen Concentra en Corelio de kranten en onlineactiviteiten van De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg bundelen. De auditeur-generaal adviseerde begin september om de fusie in de toen voorgestelde vorm niet goed te keuren. Er was te weinig informatie om de twijfels weg te nemen, klonk het toen.