Belgacom sluit tien winkels bij reorganisatie

Door een volledige restyling van zijn winkelnetwerk sluit Belgacom tien Belgacom Centers. Dat schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag. De reorganisatie heeft geen impact op de werkgelegenheid, zegt de telecomoperator.

Van de tien winkels die moeten sluiten, liggen er vijf in Vlaanderen, vier in Wallonië en één in Brussel. De verkooppunten worden gesloten omdat ze niet op een interessante commerciële locatie liggen (zoals Westmalle en Evere) of omdat de economische omgeving niet meer aantrekkelijk is (zoals in Menen).

Belgacom wil zijn winkels bovendien anders en aantrekkelijker inkleden, zodat het meer klanten over de vloer krijgt. Zo komen er bijvoorbeeld 17 ‘World’-winkels, waar klanten ook een koffie kunnen drinken, en waar er een reparatiedienst is en een hoek voor bedrijfsklanten. Na de sanering houdt Belgacom 121 eigen verkooppunten over.

De vakbonden vrezen dat de reorganisatie een impact zal hebben op de werkgelegenheid in het winkelnetwerk. Zo vragen ze zich af op contracten van tijdelijke werknemers zullen worden verlengd. Belgacom-woordvoerder Haroun Fenaux zegt dat er geen impact zal zijn. ‘Werknemers van winkels die gesloten worden, krijgen de kans elders aan de slag te gaan’, klinkt het. Tijdens de weekends zou Belgacom wel meer gebruik maken van studenten om in 29 winkels bij te springen. Bij Belgacom wijst men er nog op dat de reorganisatie van de shops ook nieuwe banen creëert: 35 administratieve functies en twee coördinatoren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in