‘Red Knights zijn klaar voor Motorcross der Naties’
Joël Smets Foto: VUM

Dit weekend verdedigen de Red Knights de Belgische kleuren op de Motorcross der Naties in het Duitse Teutschenthal. ‘Wij zijn klaar voor de strijd’, blikt teammanager Joël Smets vooruit.

‘We hebben dinsdag onze laatste gezamenlijke training gehad en die is supergoed meegevallen’, vertelt Smets. ‘Enkele weken terug was er even wat bezorgdheid toen Ken de Dycker zich blesseerde aan zijn enkel, maar Ken is helemaal terug in orde. Zijn enkel is nog niet 100 procent maar hindert hem niet tijdens het rijden. Ook Clement Desalle en Jeremy van Horebeek zijn er klaar voor.’

‘We trekken met een sterk collectief richting Duitsland en we hebben allen hetzelfde doel voor ogen. We starten niet om voor de derde plaats te strijden en willen zondagavond op het hoogste schavotje staan. Maar tevens blijven we ook realistisch dat dit niet zomaar van een leien dakje zal lopen. Er zijn andere sterke landen zoals de Amerikanen en de Duitse titelverdedigers, die nog een thuisvoordeel hebben ook. Een ding is alvast zeker, iedereen is gemotiveerd en ik ben er zeker van dat ze alle drie alles zullen doen wat in hun mogelijkheden ligt.’

Voor de Motorcross der Naties mag elk land zijn drie beste piloten aan de start brengen. Het Belgische team bestaat uit Jeremy van Horebeek in de MX2-klasse, Ken de Dycker in de MX1-klasse en Clement Desalle in de open klasse. Ditzelfde team werd vorig jaar tijdens de Motorcross der Naties in Lommel tweede na Duitsland.

Het is al van 2004 in het Nederlandse Lierop geleden dat het Belgische team, toen met Steve Ramon, Kevin Strijbos en Stefan Everts, de overwinning binnenhaalde.