Maasmechelaar opgepakt in actie tegen laserpennen
Foto: Mark Renders

Een 25-jarige man uit Maasmechelen is in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt bij een actie tegen personen die met een laserpen F16’s boven het Maasland hinderden. Veel Limburgers hadden geklaagd over het lawaai bij die actie, waarover vooraf weinig duidelijkheid was.

De voorbije twee avonden heeft de politie van het Maasland verschillende F-16’s en een politiehelikopter ingezet om personen op te sporen die vliegtuigen hinderen met hun laserpen. Dat berichtte Het Belang van Limburg woensdagochtend. 

Piloten van de militaire luchtmachtbasis van Kleine-Brogel werden al een paar keer met laserincidenten geconfronteerd. ‘Een erg gevaarlijk spelletje’, klonk het in de krant. ‘Piloten ondervinden veel hinder van zo’n laserstraal’. Volgens generaal-majoor-vlieger Claude Van de Voorde wordt al jaren samengewerkt ‘in de hoop dat die kunnen optreden tegen zo’n idioten met een laserpen’.

De actie werd gecoördineerd door het federale parket en de federale politie, en leidde tot grote onvrede bij Maaslandbewoners over het lawaai van de actie. ‘Veel communiceren is niet goed’, verdedigde politiechef Jos Schepers zich.

Hoedanook, de actie leidde er wel toe dat een 25-jarige man uit Maasmechelen kon opgepakt worden. Na verhoor door het federale parket werd hij opnieuw vrijgelaten. Er wordt later beslist of de jongeman nog effectief vervolgd zal worden. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig