Ibrahimovic verlengt contract bij PSG: ‘We gaan CL winnen’
Foto: AFP

De Zweedse steraanvaller Zlatan Ibrahimovic heeft zijn contract bij de Franse landskampioen Paris Saint-Germain met één seizoen verlengd. De bijna 32-jarige Ibrahimovic ligt zo nog tot juni 2016 onder contract in het Prinsenpark. Dat maakte PSG dinsdag bekend.

Ibrahimovic kwam in de zomer van 2012 over van het Italiaanse AC Milan. Vorig seizoen leidde hij de Parijzenaars met dertig doelpunten naar de eerste landstitel sinds 1994.

‘Ik hoop mijn carrière hier af te sluiten. Geen enkele club heeft in Europa meer ambitie dan PSG. Ik heb veel vertrouwen in deze club. Niets kan ons tegenhouden. We gaan dit seizoen de Champions League winnen’, aldus Ibrahimovic.

Ook PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is in de wolken met het verlengd verblijf van zijn topspits. ‘We hebben de ambitie om PSG samen naar de Europese top te loodsen’, liet hij optekenen.

Vooraleer hij in Frankrijk neerstreek, was ‘Ibracadabra’ onder meer actief bij Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona en AC Milan. Met PSG neemt hij het op 23 oktober op de derde speeldag in groep C van de Champions League op tegen landskampioen RSC Anderlecht.