Milan-coach is grillen beu: ‘Balotelli is toch geen kind meer?’
Foto: Photo News

Milan-coach Massimiliano Allegri heeft stilaan genoeg van de uitspattingen van zijn steraanvaller Mario Balotelli. De 23-jarige international kreeg maandag drie wedstrijden schorsing voor de beledigingen die hij zondag uitte aan het adres van de scheidsrechter na de match tegen Napoli. Milan ging daarin met 1-2 onderuit na onder meer een gemiste strafschop van ‘Super Mario’.

‘Mario is 23 jaar ondertussen, hij is dus geen kind meer’, sloeg Allegri de nagel op de kop. ‘Hij kan een echte kampioen worden, maar dan moet zijn gedrag verbeteren. Mario moet beseffen dat hij met dergelijk gedrag ook de ploeg straft. Wij moeten hem nu drie wedstrijden missen. We gaan bovendien niet in beroep tegen de uitspraak, want we vinden dat een speler van Milan zich zo niet kan gedragen. Ik weet dat er tijdens de wedstrijden veel overtredingen tegen hem niet gefloten worden, maar dat is geen excuus.’

Zeven maanden voor de start van het WK in Brazilië kijkt heel Italië gespannen naar de fratsen van ‘Super Mario’, want hij moet het speerpunt worden van de aanval van de Squadra Azzurri. Met een Balotelli in vorm kan de vice-Europese kampioen immers een gevaarlijke outsider worden.

‘Ik denk wel dat hij begrijpt dat dit een belangrijk seizoen is. Ik kan hem wel helpen, maar uiteindelijk moet hij het zelf doen. Mario moet inzien dat hij nog steeds vooruitgang kan boeken. Hij is nog jong en gebruikt nog maar de helft van zijn technische capaciteiten’, besloot Allegri.