4-jarige jongen en officier op vakantie helden in de Keniaanse horror
Foto: AFP

Na de gruwel van de afgelopen dagen in het Keniaanse winkelcentrum Westgate, duiken verhalen op van gewone mensen die in de hel uitzonderlijke daden stelden.

Officier op vakantie brengt honderden in veiligheid

Een officier van de Britse SAS, de elite-eenheid van het Britse leger, op vakantie zou tot honderd mensen uit het Keniaanse winkelcentrum hebben gered tijdens de gijzelingsactie van Al Shabaab. De man was een koffie aan het drinken in het winkelcentrum toen de terroristen binnenvielen. Gewapend met een klein handwapen zou de man in de kogelregen meer dan tien keer teruggekeerd zijn naar binnen, om mensen te helpen ontsnappen. ‘Hij heeft misschien wel honderd mensen in veiligheid gebracht’, zei een getuige aan de Britse krant Daily Mail. Er zijn ook foto’s van de man waarin hij twee vrouwen ondersteunt.

4-jarige tegen terrorist: ‘Je bent een zeer stoute man’

De Britse kleuter Elliot Prior (4) beschermde zijn moeder, die in het been geschoten was, en zijn 6-jarige zusje Amber tegen een aanvaller. Hij zei hem dat hij een ‘zeer stoute man’ was. De terrorist spaarde de familie en gaf de kinderen zelfs een reep Mars. Hij zou zelfs gezegd hebben: ‘Vergeef me alstublieft, wij zijn geen monsters.’