Igor Decraene wint goud in tijdrit voor junioren
Foto: Photo News

Igor Decraene is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. De eerstejaars pakte dinsdag goud in het Italiaanse Firenze.

WK Wielrennen op Sportwereld.be

Decraene toonde zich de beste in een tijdrit over 22 km. De vice-Europese kampioen uit Waregem haalde het in een tijd van 26:56 voor de Deen Mathias Krigbaum, tweede op 8.66, en de Amerikaan Zeke Mostov, derde op 20.97.

'Ik besef het allemaal nog niet goed', reageerde de kersverse wereldkampioen. 'Ik ben héél erg content. Ik weet dat er veel op mij af zal komen.'

Het is twaalf jaar geleden dat een Belg de wereldtitel tijdrijden bij de junioren kon veroveren. In 2001 ging de titel naar Jurgen Van den Broeck. 'Ik hoop dat ik een even mooie carrière als Jurgen mag uitbouwen. Deze wereldtitel kunnen ze mij alvast niet meer afnemen.'

De laatste Belgische wereldtitel werd in 2006 door Dominique Cornu gewonnen. Hij was toen de beste bij de beloften.

Igor Decraene heeft al een grote staat van verdienste in het werk tegen de klok. Op het Europees kampioenschap in Tsjechië veroverde de eerstejaars de zilveren plak. Het verschil met de Rus Nikolay Cherkasov bedroeg slechts één seconde. In de tijdrit van de Keizer der Junioren in Wulpen hield hij een reeks internationale toppers achter zich.


Uitslag

1. Igor Decreaene (Bel) 26:56.83
2.  Mathias Krigbaum (Den) +8.56
3. Zeke Mostov (VSt) +20.97<

Bekijk de volledige uitslag op de wedstrijdfiche van Sportwereld.be.