Disneyland schaft snelle rijen voor gehandicapten af
Foto: IMAGEGLOBE

Pretparkfans met een beperking laten Disneyland en Walt Disney World in de toekomst misschien beter links liggen. Het pretpark heeft beslist om de speciale ‘snelle rijen’ die voor hen voorzien waren af te schaffen, omdat valide bezoekers er misbruik van maken.

Momenteel kunnen bezoekers met een beperking in Disneyland via een achteruitgang of ‘snelle rij’ toegang krijgen tot een pretparkattractie. Maar dat is in de toekomst verleden tijd. Disneyland wil gehandicapten die aanschuiven een ticket meegeven met daarop een richtuur wanneer ze de attractie kunnen nemen in een korte, doch reguliere wachtrij.

Dat hebben ze te danken aan valide bezoekers die massaal misbruik maken van het systeem. De afgelopen jaren zag Disneyland steeds meer ‘gehandicaptengidsen’ die tegen betaling valide pretparkbezoekers rondleiden en hen via de gehandicaptenachterdeur snel toegang verschaffen.

‘We willen vooral het misbruik van ons systeem tegengaan. De laatste tijd kregen we zo veel speciale aanvragen voor toegang tot onze attracties dat we moesten ingrijpen’, klinkt het bij woordvoerster Suzi Brown.

Het nieuwe beleid zal reeds op 9 oktober van start gaan