Universiteit Gent lanceert ‘omgekeerd restaurant'
Foto: Fred Debrock

Slechts één schotel voor vleeseters en een ruime keuze voor vegetariërs: met een eerste vegetarische studentenrestaurant wil de UGent haar studenten overtuigen om meer maaltijden zonder vlees te eten.

UGent doopt het studentenrestaurant aan de Sint-Jansvest, vlak bij de Kouter, om tot ‘omgekeerde resto’: het eerste vegetarische studentenrestaurant, op een dagelijkse vis- of vleesschotel na.

‘Die vlees- of visoptie behouden we om te vermijden dat we niet-vegetariërs te hard zouden afschrikken’, verduidelijkt Vera Putteman, afdelingshoofd van de maaltijdvoorziening aan de UGent in De Standaard. ‘Want we willen met dit restaurant zeker niet alleen de vegetariërs extra verwennen. Het doel is net ook het grote publiek te overtuigen om vlees af en toe links te laten liggen.’

Door deze eerste stap naar een vegetarisch studentenrestaurant, wil de universiteit verdere expertise opbouwen in de vegetarische grootkeuken zodat ook het aanbod in de andere restaurants naar een hoger niveau kan worden getild.