Vanackere gastdocent ‘buitenlands beleid van België’ aan KU Leuven
Steven Vanackere. Foto: Bart Dewaele, BDW

Voormalig vicepremier Steven Vanackere (CD&V) wordt gastdocent aan de KU Leuven. Dat zegt hij op zijn Facebookpagina. Vanackere gaat bij professor Peter Van Kemseke het vak ‘buitenlands beleid van België’ doceren aan de faculteit Sociale Wetenschappen.

‘Kleine opdracht in uren, maar groot vooruitzicht om jonge mensen iets te kunnen bijleren’, zegt de CD&V’er op Facebook. Vanackere studeerde zelf rechten en economische en politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

Vanackere heeft ervaring met buitenlands beleid. Tussen 2009 en 2011 was hij minister van Buitenlandse Zaken. In de regering-Di Rupo was hij vicepremier en minister van Financiën. Hij nam in maart van dit jaar ontslag naar aanleiding van de heisa over het ACW/Dexia/Belfius-dossier. Vanackere zetelt momenteel in de Kamer.

Vanackere zat de voorbije maanden overigens helemaal niet stil. Op 15 oktober stelt hij zijn eerste boek voor, en dat heet ‘De eerste steen. Zeven hoofdzonden in politiek en samenleving.’ Daarin neemt hij de lezer mee achter de coulissen van de politiek, zo beweert Vanackere.