Er komt een Belg aan het hoofd van de Nederlandse uitbater van vakantieparken en campings Roompot Vakanties. Jurgen van Cutsem, die het roer op 1 januari in handen neemt, heeft forse uitbreidingsplannen.

“Met name in België ziet de nieuwe algemeen directeur groeikansen, zowel door overnames als door de realisatie van nieuwe vakantieparken”, zo meldt Roompot maandag in een persbericht.

Behalve in België ziet van Cutsem ook mogelijkheden in Duitsland, Frankrijk en Spanje. “Door de economische crisis staan grote resorts in Spanje nagenoeg leeg. Daar liggen enorme kansen”, klinkt het bijvoorbeeld.

Jurgen van Cutsem is nu nog directeur van Hogenboom Vakantieparken, een intermediair voor vakantieparken. Hij volgt op 1 januari Henk van Koeveringe op, die na bijna 40 jaar als topman van Roompot met pensioen gaat.

Roompot Vakanties heeft naar eigen zeggen 36 eigen vakantieparken en campings in Nederland en Duitsland, en biedt meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in België en Frankrijk.