Wat we onthouden hebben van TravelMagic: de beste reistips
Foto: ss
Dat we heel wat kunnen besparen door vluchten en overnachten apart te boeken in plaats van pakketreizen, dat wisten we al. Maar hoe kunnen we nog slimmer reizen boeken, of beter: hoe kunnen we luxueus reizen zonder een smak geld kwijt te zijn?

1. Laat je niet verleiden door 'uitzonderlijke' deals van touroperators, hap bij promoties niet meteen toe zonder te kijken of het via een andere website niet nóg interessanter is en boek ook niet te vroeg.

2. Maak gebruik van een zogenaamde aggregator als HotelsCombined: die vergelijkt verschillende boekingsites (zoals ook het populaire Booking.com) op zoek naar de goedkoopste prijs, want ook tussen die verschillende hotelsites bestaan er nog sterke prijsverschillen.

3. Maar kijk zeker ook naar de site van het hotel zelf en check tijdelijke promoties. Zo zijn er acties van hotelketens waarbij twee nachten goedkoop logeren in een vestiging in eigen land worden beloond met een gratis overnachting in een internationale vestiging die al snel vijf keer duurder is.

4. Avontuurlijke reizigers gebruiken de app Hotel Tonight om nog dezelfde dag een hotelovernachting te boeken op hun bestemming, maar dan met enorm sterke kortingen.

5. Schrijf je in op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en houd ook hun websites en sociale mediakanalen in de gaten voor interessante acties en promostunts.

6. Verzamel airmiles (ook via hotelovernachtingen, autoverhuur en zelfs door te shoppen), bijvoorbeeld via het Miles & More-programma van Brussels Airlines en gebruik die om je vlucht te upgraden, tot zelfs in eerste klasse. Ook wie weinig vliegt, kan via acties al snel een mooi aantal miles bijeensprokkelen om van extra’s te genieten.

7. Laat de miles niet verstrijken: een gespecialiseerde website zoals AwardWallet kan je daarvan op de hoogte brengen. Net niet genoeg miles? Koop het tekort aan. Wat je vooral niet moet doen, is de verzamelde miles uitgeven aan koffers of horloges: je zal er nooit een eerlijke prijs uithalen.

8. Maak gebruik van websites als Kayak en Skyscanner die de prijzen van luchtvaartmaatschappijen onderling gaan vergelijken. Maak een account aan de sites om op de hoogte te worden gebracht van prijsevoluties en de beste prijzen voor je bestemming.

9. Niet echt een gebruiksvriendelijke website, wel eentje die bijna alle vluchten overkoepelt: Matrix. Het werkt als een informatiebron, je kan er dus niet rechtstreeks vluchten boeken. Wel handig om zoekopdrachten te combineren.

10. Tips and tricks om sneller méér miles te verzamelen, hoe je door de juiste kennis op LinkedIn van een extra hotelkorting kunt genieten of een upgrade kunt krijgen naar de presidentiële suite, lees je op de website van Bart Lapers, op een volgend seminarie of via medereizigers op websites als FlyerTalk en MilePoint.