Stefaan Vercamer: ‘Tevreden dat consensus uitbreidt’
Kamerlid Stefaan Vercamer. Foto: pdv

Kamerlid Stefaan Vercamer (CD&V) is blij met de groeiende consensus rond de hervorming van de maaltijdcheques. Vorig jaar al diende hij een voorstel in om maaltijdvergoedingen meteen op de loonbrief zetten.

Vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) zei vanmorgen in Het Nieuwsblad op Zondag dat hij de maaltijd- en ecocheques wil afschaffen en het geld gewoon met het loon van de werknemers mee storten.

Daarmee zit Vande Lanotte op de lijn van Vercamer, die daarover in 2012 samen met de MR al enkele voorstellen lanceerde. Het CD&V-kamerlid is ‘tevreden dat de consensus hierover uitbreidt’, zegt hij aan De Standaard.

Vercamer pleit voor een grondige hervorming van het systeem. Hij denkt daarbij aan een maaltijdvergoeding die op de loonbrief komt. 'Op die manier vereenvoudigen we het systeem en zorgen we ervoor dat er geen miljoenen euro's aan maaltijdcheques verloren blijven gaan waar alleen de uitgiftebedrijven beter van worden.'

Het kamerlid zat ook achter het wetsvoorstel dat de geldigheidsduur van maaltijdcheques verlengde tot een jaar in plaats van drie maanden.