‘Green river killer’ bekent 80 moorden
Foto: AP

Gary Ridgway, de Amerikaanse seriemoordenaar die bekend staat onder de naam ‘Green river killer’, heeft bekend dat hij de voorbije twintig jaar ongeveer 80 mensen vermoord heeft.

Gary Ridgway is een 64-jarige man uit de omgeving van Seattle die onlangs ontmaskerd werd als de ‘Green river killer’, een seriemoordenaar die gelinkt werd aan de moorden op 49 vrouwen in de voorbij twee decennia. Zijn slachtoffers waren voornamelijk prostituees en meisjes die van thuis weggelopen waren. Hij pikte ze op en wurgde de vrouwen terwijl ze seks hadden.

Vanuit zijn cel gaf Ridgway een telefonisch interview aan de Amerikaanse nieuwszender KOMO News. Daarin bekende de man dat hij veel meer vrouwen vermoord had. ‘Het totale aantal slachtoffers ligt ergens tussen de 75 en de 80’, aldus Ridgway.

‘God gevonden’

Ridgway beweerde ook nog ‘een veranderd man’ te zijn nu hij ‘God gevonden heeft’. Charlie Harger, de journalist die het interview afnam, gelooft er echter maar weinig van. ‘Ik denk niet dat Gary Ridgway in staat is om de waarheid te vatten.’ Waarheid of niet, de kans dat Ridgway ooit nog vrijkomt, is onbestaande. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 49 keer levenslang uit.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig