Ook kabinet premier Di Rupo gehackt
Foto: Photo News

Ook het kabinet van premier Elio Di Rupo is enkele maanden geleden gehackt. Dat schrijft De Tijd.

‘Bij een routinecontrole van het netwerk is gebleken dat er problemen waren. Daarop is een bijkomende controle uitgevoerd. De details ken ik niet, maar het is niet uit te sluiten dat er malware is gevonden die door een buitenlandse mogendheid is geplaatst’, zegt de woordvoerder van Di Rupo.

Het kabinet van de premier kreeg enkele maanden geleden te maken met een serieuze aanval, waarbij er vermoedens zijn dat China de malware geplaatst heeft om te spioneren. Ook bij de hacking van Buitenlandse Zaken is het vermoeden volgens De Tijd groot dat China erachter zit, eerder dan de Amerikaanse NSA.

Het kabinet-Di Rupo diende geen klacht in bij het gerecht, in tegenstelling tot Buitenlandse Zaken en Belgacom. ‘We hebben de problemen opgelost. De beveiligingsmaatregelen zijn aangescherpt, er is nu een strikte controle’, luidt het.

Belgacom

De spionagedienst die heeft toegeslagen bij Belgacom, zou volgens de krant ook in Groot-Brittannië actief zijn geweest. De Britse telecomwereld is al vertrouwelijk gewaarschuwd voor mogelijke spionage met een specifiek IP-adres. De informatie die tijdens de hacking bij Belgacom is gekopieerd, vertrok naar hetzelfde unieke adres. Het gerecht kan het adres al lokaliseren in Maleisië of Indonesië.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig