Naaktblad Penthouse is failliet
Foto: IMAGEGLOBE

FriendFinder Networks, de uitgever van naaktblad Penthouse en heel wat websites met adult-entertainment, heeft de boeken neergelegd.

Het bedrijf, dat sociale media en seks probeerde te combineren, hoopt via het faillissement een overname mogelijk te maken.

Friendfinder biedt via een netwerk van duizenden websites live video, chatrooms en het delen van foto’s en video’s aan. Het probeerde daaraan sociale media te linken zoals adultfriendfinder.com, om losse sekspartners te vinden, en bigchurch.com, waar je spirituele verwanten kon zoeken.

Overname Playboy

Het bedrijf kon sinds 2008 geen winst meer maken, en zag de inkomsten dit jaar fel afnemen. Volgens de financiële topman Ezra Shashoua is het inkomstenverlies te wijten aan een daling van het ledenaantal en toegenomen advertentiekosten, ook zouden kredietkaartbedrijven geweigerd hebben om transacties uit te voeren voor de activiteiten van Friendfinder.

In 2010 probeerde het bedrijf nog, zonder succes, rivaal Playboy Enterprises Inc over te nemen.

Friendfinder zegt dat het al 80 procent van de obligatiehouders ervan heeft kunnen overtuigen om haar financiële structuur te hertekenen via een faillissement, en hoopt zo een nieuwe start te kunnen maken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig