Gent wereldwijd geroemd om veggievriendelijkheid
Foto: shutterstock

Volgens de website ‘Veggie Focus’ haalt de Vlaamse stad Gent brons in het lijstje met de beste vegetarische steden in Europa. De Arteveldestad moet daarmee de duimen leggen voor Praag en Berlijn, maar laat grootsteden als Londen en het hippe Stockholm achter zich.

Op de website Veggie Focus wordt informatie verzameld en aangeboden over vegetarisch en veganistisch koken en op restaurant gaan. De mensen achter de site hebben de afgelopen jaren meer dan 35 Europese landen bezocht en besloten op 8 september een lijstje te publiceren met de beste vegetarische steden.

We vinden Gent terug op de derde plaats en de stad wordt door de recensenten de hemel ingeprezen. ‘Gent doet haar uiterste best om de stad op de kaart te zetten als het foodie-centrum van België.’ Het initiatief Donderdag Veggiedag wordt positief in de kijker gezet, maar er wordt benadrukt dat je er ook op andere dagen terechtkunt voor een heerlijke vegetarische of veganistische maaltijd.

‘Toeristen die naar België reizen zien Gent vaak over het hoofd en dat is zonde, want de stad heeft het allemaal: prachtige architectuur, een levendige atmosfeer en fantastisch eten,’ lezen we. De gratis stadskaarten waarop de veganistische, vegetarische en veggievriendelijke restaurants en hun openingsuren werden aangeduid is voor de webredacteurs dan ook de kers op de taart.