Vijf handige én gratis apps voor uw interieurplannen
Foto: interieur
U heeft ondertussen vast al eens de nieuwe app van Ikea uitgetest, maar ook voor andere interieuringrepen in uw woning kunt u op uw smartphone vertrouwen. Vijf gratis apps om kleuren en kranen te kiezen, het aantal rollen behangpapier te bepalen of zelfs om uw moestuin te plannen.

- BADKAMERPLANNER -

Wist u dat er wel honderden verschillende kranen zijn? En hoe weet u dan welke wel of niet in uw badkamer past? Naast de keuken is de badkamer een van de meest complexe ruimtes in de woning, Hansgrohe probeert daarop in te spelen met een app die net zoals deze van Ikea werkt met een augmented reality waarbij u door een foto kunt kijken of de kraan of douche past in een bepaalde setting.

Voor iPhone, iPad en Android

 

- KLEUREN KIEZEN -

Genoeg kleurkaarten in de doe-het-zelfzaken en verfwinkels, maar die ene kleur van die bloem, dat kastje of die rok die volgens u perfect lijkt, die vindt u nergens terug. Met de Let's Colour App van Levis kunt u een foto nemen van de kleur in kwestie, waarop Levis toont welke van hun kleuren daar het best bij aansluit én met welke andere kleuren u die kan combineren.

Voor iPhone, iPad en Android

 

- KLUSSERSHULP -

Doe-het-zelfzaak Brico heeft een eigen app die helpt om het juiste materiaal te kiezen én om de hoeveelheid materiaal die nodig is te berekenen. Gewoon de afmetingen of de oppervlakte van de ruimte ingeven en de app vertelt hoeveel verf of behangpapier u nodig heeft. Via de app vindt u ook een aantal korte praktische filmpjes met adviezen en tips.

Voor iPhone, iPad en Android

 

- MOESTUIN PLANNEN -

Een eigen succesvolle moestuin onderhouden is niet zomaar wat zaadjes in de grond stoppen en hopen dat er tomaten groepen. Met de app Garden Squared kunt u de invulling van uw moestuin - hoe klein ook - zorgvuldig plannen en opvolgen.

Voor Android

 

- INRICHTEN EN DECOREREN -

Geen idee welke meubelstijl het ebst in de nieuwe woning past of wilt u experimenteren met een grondige make-over, dan kunt u aan de slag met de app Homestyler. Deze app biedt aan de ene kant heel wat inspiratie, tips en trends, maar laat u ook toe om aan de hand van een foto een 3D-model te maken van een ruimte en die in te richten.

Voor iPhone, iPad en Android

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig