Nieuwe rechtszaak voor Albert en Paola?
Foto: vtm
Mogelijk moeten koning Albert en koningin Paola een opvallende rechtszaak aanspannen: het koningspaar overweegt een klacht in te dienen tegen een fotograaf van de Waalse persgroep Sudpresse. Dat meldt het VTM-programma Royalty.

 Afgelopen zomer, in de tweede helft van juli, wilde een fotograaf van de kranten van Sudpresse luchtfoto’s maken van het buitenverblijf van de koning en de koningin in het kasteel van Fenffe. Hij deed dat met een drone, een minihelikopter waarop een fototoestel gemonteerd is.

Dat was helemaal niet naar de zin van de aanwezige koningin Paola, die het toestel opmerkte, waarop zij en koning Albert het toestel naar beneden lieten halen door de politie. Het werd door de politie in beslag genomen, en blijft tot op heden in het bezit van de politiediensten. Of een officiele klacht werd ingediend is nuiet duidelijk.

De zaak is nog steeds niet uitgeklaard en krijgt nu dus mogelijk een juridisch staartje: er wordt druk overleg gepleegd op het hoogste niveau tussen de advocaten van het hof en die van Sudpresse. De bewuste fotograaf mag van hogerhand geen reactie geven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig