Jonge Australiër pakt slotetappe Vuelta
Foto: Photo News
Michael Matthews heeft de laatste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen, zijn tweede zege in deze Vuelta. Hij was na 110 kilometer op weg naar Madrid de snelste in de massaspurt. Chris Horner kende geen problemen en reed als winnaar over de finishlijn. Met zijn 41 jaar is hij de oudste winnaar van een grote ronde.

Alles over de Vuelta 2013 op Sportwereld.be

 

De slotetappe stond volledig in het teken van de ontspanning. Het peloton leek blij te zijn dat deze zware Ronde van Spanje erop zit. Het was daarom ook lang tijd voor champagne, foto's, gesprekken... Het was wachten op de aankomst in de Spaanse hoofdstad voor acht plaatselijke ronden van bijna zes kilometer.

Het duurde tot 40 kilometer voor het einde alvorens iemand een poging waagde. Javier Aramendia van Caje Rujal nam snel een kleine minuut voorsprong. Niemand had echt zin om een tegenaanval op te zetten tot Alessandro Vanotti (Astana) een poging waagde. Hij kwam snel bij Aramendia maar verder een kwart minuut kregen de twee leiders niet.

In het peloton werd alles in gereedheid gebracht voor de onvermijdelijke massaspurt. Garmin reed zich de ziel uit het lijf voor Tyler Farrar. Die moest echter de duimen leggen voor Micheal Matthews (Orica-Greenedge). De jonge Australiër boekte zijn tweede zege in deze Vuelta.

Uitslag

1. Michael Matthews (Orica-Greenedge)
2. Tyler Farrar (Garmin)
3. Niklas Arndt (Argo-Shimano)
4. Gianni Meersman (OPQS)
5. Maximiliano Richeze (Lampre)