Standard overklast moedig Oostende
Foto: Belga
Standard blijft ook na de zevende speeldag in de Jupiler Pro League ongeslagen. De Rouches wonnen makkelijk op het veld van KV Oostende. De kustploeg veegde wel de clean sheet van Standard van de tabellen maar was daarna niet opgewassen tegen het team van Guy Luzon. Onder andere drie goals van Michy Batshuayi zorgden voor de 2-4 eindstand.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Bij de thuisploeg verschenen Berrier en Canesin meteen aan de aftrap, net als Wilmet, nog een nieuwkomer. Lukaku starte op de bank. Opvallend was ook de selectie van Berthelin, die normaal gesproken keeperstrainer is bij Oostende.

Standard ging, zoals gewoonlijk, voortvarend van start maar Batshuayi kon een goede kans niet afmaken. Oostende kwam steeds beter in de wedstrijd en brak in de 13e minuut de ban. Kawashima loste een schot van Canesin en Depoitre zorgde voor de eerste tegengoal van de Rouches. Een minuut later mocht Kanu van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor een fout op de actieve Canesin.

Standard behoudt maximum

Standard herstelde echter snel het evenwicht. Ezekiel maakte in de 24e minuut gelijk. Op het half uur stond het alweer 1-2 via Batshuayi. Die maakte in de 39e minuut zijn tweede van de wedstrijd en de 1-3 voor een dominant Standard. Oostende was nergens maar en was blij dat scheidsrechter Pots floot voor de pauze.

Het begin van de tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste helft. Standard controleerde de wedstrijd terwijl Oostende niet de indruk gaf iets terug te kunnen doen. Uit het niets maakte Batshuayi zijn derde doelpunt. Berthelin zag er helemaal niet goed uit aangezien de bal in de korte hoek verdween. Dessaer milderde nog tot 2-4 maar daarna bloeide de wedstrijd dood.

De Rouches behouden zo het maximum van de punten, hoewel ze wel hun clean sheet kwijt. Bij Oostende toonden de nieuwkomers zich maar er is nog veel werk aan de winkel. De kustploeg blijft laatste met twee punten.