‘Milquet moet stoppen met lucht te verkopen’
Foto: Photo News

VSOA politie is zondag verbolgen over de uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Die zei zaterdag in een interview met de kranten van de groep Sudpresse dat ze zou willen dat de politie meer gebruikmaakt van moderne communicatiemiddelen.

Milquet oppert dat agenten een smartphone zouden kunnen gebruiken voor het opstellen van pv’s. “Diegene die dergelijke onzin in de minister haar oor gefluisterd heeft, getuigt van weinig terreinervaring. In zones waar ze reeds dergelijke experimenten hebben uitgeprobeerd, liggen de gadgets reeds terug in de kast. Stel u voor... Een proces-verbaal opstellen met een smartphone...”, reageert de vakbond.

Ook de plannen van de minister om voor een “marshallplan voor telecommunicatie”, kunnen op weinig genade rekenen. “Uiteraard moet er een inhaalbeweging gebeuren op informaticagebied bij de politie. Wie kan daar nu tegen zijn ? Maar spreekt de minister zichzelf niet tegen wanneer we vaststellen dat de federale politie zo’n 100 miljoen euro (! ! ) minder krijgt dan in 2012? Hoe geloofwaardig is men, wanneer men vaststelt dat men op een bepaald moment zelfs geen geld meer heeft voor basisbehoeften zoals wc-papier, wanneer men dan in het weekend begint te orakelen over smartphones voor het opstellen van processen-verbaal ? “

VSOA-politie roept Milquet zondag dan ook op “om te stoppen met lucht te verkopen en haar eerdere engagementen uit te voeren”.