BELGACOM LEAGUE. Leider Moeskroen-Péruwelz loopt uit op concurrentie, Antwerp wint opnieuw
Foto: WAS

Op de zevende speeldag van de Belgacom League heeft leider Moeskroen-Péruwelz zijn voorsprong verder uitgebouwd. Het won zaterdag met het kleinste verschil in Geel dankzij een doelpunt van Vandendriessche (54e). Met 19 punten heeft de koploper vier punten voorsprong op Westerlo, dat zaterdag op 1-1 bleef steken tegen Hoogstraten, en Sint-Truiden, dat zondag 2-2 gelijkspeelde op Roeselare.

Voor 7.800 supporters kon Antwerp zondag voor een tweede keer op rij winnen. Na enkele moeilijke weken versloeg de Great Old zondag Lommel United met 1-0 dankzij een doelpunt van Calabro in de 66e minuut. Met 14 punten komt Antwerp op de vierde plaats op gelijke hoogte met Eupen, dat zaterdag de punten deelde (1-1) met Heist. Eupen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

White Star Brussel met 1-0 te sterk voor Virton. Doelpuntenmaker Diop (88.), die al geel achter zijn naam had, moest met een tweede gele kaart het veld verlaten omdat hij zijn treffer buiten het veld vierde.

Twee doelpunten van Kheyari (37. en 58.) bezorgden Tubeke de eerste zege op het terrein van Eendracht Aalst. Tubeke staat 13e met 6 punten.

Zaterdag won RWDM Brussels met 0-1 bij Boussu-Dour. De Brusselaars staan nu zesde met 13 punten. Wezet behaalde zijn eerste driepunter dankzij een 1-4 zege op Dessel Sport en laat met vier punten de rode lantaarn aan Hoogstraten (3).