Volgens de stad Antwerpen namen er opnieuw tienduizenden fietsers en voetgangers van alle leeftijden deel. Antwerpen Autovrij hield het dan ook, ondanks de slechte weersvoorspellingen, net als tijdens alle vorige edities de hele middag droog.

Op verschillende locaties in de binnenstad, waar een groot deel van het gebied tussen Scheldekaaien en Leien van 10 tot 18 uur nagenoeg verboden terrein was voor het autoverkeer, stonden er zondag activiteiten en randanimatie op het programma. Zo kon het publiek op de Meir verschillende soorten tweewielers uitproberen en konden kinderen er onder begeleiding leren fietsen. Tot het aanbod hoorden onder meer oude fietsen met een groot voorwiel, zeilfietsen (op windenergie) en een stepperbike (een fiets die je bedient zoals een fitness-step).

Het Steenplein was dan weer voorbehouden voor elektrische fietsen, motorfietsen en scooters en op de Vrijdagmarkt vielen tijdens een tweedehandsfietsenmarkt koopjes te doen voor wie zijn oude fiets beu was. Wie het toch meer voor vierwielers heeft, kon terecht op een gocartparcours doorheen de stad.

Omdat de afwezigheid van autoverkeer ook de nodige rust met zich meebrengt, waren op heel wat plaatsen soundscapes en geluidsinstallaties voorzien. Door een QR-code in te scannen met een smartphone, konden bezoekers bovendien genieten van aria's of havengeluiden. Er waren ook hangmatten, picknickplekjes en rommelmarktjes voor wie de dag luierend of slenterend wilde doorbrengen.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig