Nicola Philippaerts is met de 9-jarige ruin Quenzo de la Roque tweede geëindigd in 4 sterren Grote Prijs van Donaueschingen in Duitsland. Alhoewel Philippaerts in de eerste ronde foutloos met de snelste tijd afklokte, moest hij toch als eerste de barrage met zes in. Hij kwam feilloos binnen na 39.45 seconden maar dat bleek onvoldoende voor de zege. De Nederlander Gert-Jan Bruggink hield ook de nul op het scorebord maar finishte in 37.98 seconden en werd daarmee winnaar.

Nicola Philippaerts en Bruggink zouden er als enigen in slagen twee foutloze rondes af te leveren. De Fransman Reynald Angot werd met Opera des Loges uitgesloten in de barrage en Sjeik Khalid Mohammed Al Emadi uit Qatar sloot de barrage af met 27 strafpunten.

Nicola Philippaerts lijkt dus klaar voor het Belgisch kampioenschap dat aanstaande woensdag in Lanaken begint. Hij rijdt daar wel met de 11-jarige merrie Vadetta vh Mettenhof.

Broer Olivier liep met de 9-jarige hengst Cooper vd Heffinck in Donaueschingen in de eerste ronde 8 strafpunten op en eindigde zo als veertiende. Jan Vinckier kreeg met de 9-jarige merrie Emilie de Diamant eveneens 8 strafpunten op het conto maar reed ruim 2,5 seconden trager dan Olivier Philippaerts en kwam zo op de 24e stek terecht.

Wereldkampioen Philippe Le Jeune moest met de 11-jarige hengst Loro Piana Once de Kreisker liefst 17 strafpunten incasseren. Hij kwam uit op plaats 39 van de in totaal 49 gestarte combinaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig