Vanmarcke grijpt naast winst Grote Prijs Jef Scherens
Foto: Belga

Bert De Backer (Argos-Shimano) heeft zondag in Leuven de Grote Prijs Jef ‘Poeske’ Scherens (1.1) op zijn naam geschreven. De Backer haalde het na een erg spannende spurt met drie voor Sep Vanmarcke en thuisrijder Jasper Stuyven. Een finishfoto moest uitsluitsel brengen over de winnaar.

Bijna zoals de traditie het wil en zelfs op een gewijzigd parcours bleef de spanning tot de finish in de GP Jef Scherens. In de drie grote lussen door Oost-Brabant mochten Jasper De Buyst, Alphonse Vermote, Laurent Evrard en Giario Ermeti hun ding doen.

In de acht ronden in de hoofdstad van Vlaams-Brabant met de beklimmingen van de Wijnpers en de Keizersberg kregen we na een aanval van Jurgen Van Goolen, Gaëtan Bille, Sep Vanmarcke, Frederik Veuchelen, Jelle Wallays, Fabio Felline en Michael Olsson een groep van 29 renners aan het commando. Daaruit probeerden Andre Greipel Marcel Sieberg, Jos van Emden, Sep Vanmarcke, Albert Timmer, Michael Olsson, Sander Helven, Pieter Jacobs en Miguel Angel Rubiano op zowat twintig km van het einde weg te rijden, maar dat was vergeefse moeite.

Het was tenslotte Sep Vanmarcke die 10km verder de aanzet naar de beslissing gaf. Bert De Backer en Jasper Stuyven sprongen mee op de kar en met Bert De Backer won voor het tweede jaar op rij een Belg.