Albert primus in eerste Belgische veldrit
Foto: Belga

Niels Albert (BKCP-Powerplus) heeft zondag de internationale openingsveldrit in België gewonnen. Albert was de sterkste tijdens de 12e editie van de Steenbergcross in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Belgisch kampioen Klaas Vantornout werd tweede en Tom Meeusen derde.

Het parcours lag er door de hevige regenval van de afgelopen dagen heel zwaar en drassig bij. Voor de renners was het meteen een eerste kennismaking met de omloop die ook in 2015 zal gebruikt worden voor het Belgisch kampioenschap.

Het waren de Nederlander Lars van der Haar en de Tsjech Martin Bina die in de openingsronde het hele pak op sleeptouw namen. Niet voor lang evenwel. Albert posteerde zich samen met Vantornout op kop van het pak, dat van dan af stelselmatig uit elkaar rafelde.

Op drie ronden van het einde versnelde Niels Albert nog een keer. Vantornout bood nog het meeste weerwerk maar moest zich toch ook gewonnen geven. Achter dit tweetal maakten de Nederlandse kampioen Lars van der Haar, Tom Meeusen en Rob Peeters de dienst uit.

Niels Albert kwam niet meer in de problemen en haalde het dan ook voor de vijfde keer in Erpe-Mere. Klaas Vantornout werd tweede en Tom Meeusen finishte als derde. Rob Peeters eigende zich de vierde plaats toe voor Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels.