Vermist meisje van 17 bevrijd uit handen van ex-vriend
Valerie Theunis Foto: rr

De 17-jarige Valerie Theunis uit Beringen, die gedurende een week vermist was, is vanmorgen door speciale arrestatieteams van de federale politie bevrijd uit de handen van haar 26-jarige ex-vriend. Het meisje is gezond en wel. Na verhoor kon ze terugkeren naar haar ouders.

De 17-jarige Valerie Theunis was sinds vorige week zaterdag vermist. Ze was ‘s avonds nog een wandeling gaan maken, maar daagde thuis niet meer op. Sinds vorige zondag deed ook haar gsm het niet meer. Vandaag werd ze dan teruggevonden na een inval bij een vriend van haar ex.

De politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg dinsdag het voertuig van de ex-vriend uit Beringen in de gaten en zette de achtervolging in. De rit ging richting Lummen en verder naar Schaffen bij Diest, waar de twintiger een granaat naar de politie smeet en ook begon te schieten.

De agenten bleven ongedeerd en de jongeman kon ontkomen. Uit onderzoek zal moeten blijken hoe hij aan al die wapens geraakte.

Ex-vriend aangehouden door onderzoeksrechter

 

De 25-jarige ex-vriend uit Beringen is aangehouden door de onderzoeksrechter in Hasselt. Dat maakte het Hasseltse parket bekend. Ook zijn kameraad uit Herentals, bij wie de speciale politie-eenheden zondagochtend binnenvielen, is aangehouden. Valerie Theunis was sinds vorige week zaterdag vermist en zat dus bij de kompaan van haar ex in Herentals.

Het parket van Hasselt wilde zondag niet kwijt wat de 25-jarige ex-vriend allemaal ten laste gelegd wordt. Uit onderzoek moet blijken wat de ex allemaal met het meisje gedaan heeft en waar hij zijn wapens vandaan heeft.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig