MR wil Tecteo-baas horen in het Waals Parlement
Foto: BELGA

MR-voorzitter Charles Michel wil dat de baas van de Waalse intercommunale Tecteo tekst en uitleg komt geven in het Waals Parlement. Rond Tecteo is ophef ontstaan omdat de intercommunale aankondigde de krantengroep L’Avenir te zullen overnemen. De MR, die in Wallonië in de oppositie zit, hekelt het “gebrek aan transparantie” rond de intercommunale.

“Als Tecteo geld te veel heeft, zou ik liever hebben dat ze de energiefactuur voor gezinnen en bedrijven laat dalen”, zei Michel zondag op de RTBF. De MR-voorzitter herhaalde dat hij een rationalisering van de publieke en parapublieke organen in Wallonië wil.

Waals minister voor Lokale Besturen Paul Furlan (PS) wil de regelgeving rond intercommunales aanpassen. Hij zal een ontwerp daarover op de tafel van de Waalse regering leggen.

Wallonië telt volgens Furlan 97 intercommunales waarop het Waals gewest controle kan uitoefenen. Tecteo is echter ook actief in Vlaanderen (Voeren) en Brussel (Ukkel), waardoor het aan de Waalse controle ontsnapt. Tien andere publieke instellingen hebben een gelijkaardig pluri-regionaal karakter.

Woensdag komt het Waals Parlement voor het eerst na de zomer bijeen. Een debat over intercommunales staat op de agenda.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig