Stromae meer beluisterd dan Daft Punk in eerste week
Foto: AFP

Het nieuwe album van Stromae is in de eerste week meer beluisterd in ons land dan dat van Daft Punk. Daarmee breekt de Brusselse producer het Belgisch record van de Franse dj’s.

Zowat heel de wereld keek reikhalzend uit naar Random Access Memories, het nieuwe album van Daft Punk dat op 17 mei van dit jaar uitkwam. Het werd voorafgegaan door een indrukwekkende promocampagne en het verbaasde dan ook niemand dat er allerhande streaming- en verkooprecords sneuvelden. Ook in ons land sneuvelde een Spotify-record: geen enkele plaat werd meer gestreamd in de eerste week na de release dan die van Daft Punk.

En toen was Stromae daar plots. Ook de Brusselse producer, die als Paul Van Haver door het leven gaat, pakte uit met een straffe promostunt. Plots dook een amateurfilmpje op van de zanger waarin hij dronken over de Brusselse straten strompelde. Opgezet spel, bleek later, want dezelfde beelden doken later op in de videoclip van zijn single Formidable.

De Stromae-hype werd zodanig groot dat het album Racine Carée in de week meer beluisterd werd op Spotify dan dat van Daft Punk. Een straffe prestatie van Stromae, want nu al meer dan 7,3 miljoen mensen beluisterden zijn plaat via de streamingdienst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig