In het Antwerpse district Hoboken heeft het Bijzonder Bijstandsteam (BBT) van de politie zaterdag een man overmeesterd die zich in een appartement in de Zeelandstraat had verschanst, er de gaskraan had opengedraaid en brand had gesticht. De verdachte was het appartement binnengedrongen nadat hij op straat een vrouw had aangevallen en bedreigd. Wat hem bezielde is niet duidelijk. Hij legde volgens het parket nog geen verklaring af.

De man, een dertiger uit het Antwerpse, zou zaterdag om een volkomen onduidelijke reden zijn afgestapt op een voor hem onbekende vrouw die aan het stuur van een stilstaande wagen zat. Hij riep haar toe dat hij haar zou vermoorden en zou daarbij zelfs een kogel hebben getoond. De vrouw ontvluchtte haar wagen en werd door buurtbewoners binnengelaten die het tafereel hadden gezien. De agressieveling slaagde er daarop op zijn beurt in een appartementsgebouw binnen te dringen en verschanste zich in een appartement op het gelijkvloers.

Al snel bleek dat de man in zijn schuilplaats de gaskraan had opengedraaid en zelfs een brandje had gesticht. Het BBT kon de verdachte uiteindelijk zonder al te veel problemen overmeesteren en de situatie onder controle brengen. De man gaf nog geen enkele verklaring voor zijn daden. Hij wordt zondagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig