Pedro Luis Cavanda heeft op de derde speeldag in de Italiaanse Serie A zijn eerste goal gemaakt in het A-elftal van Lazio Roma. De Belg tekende voor één van de drie goals tegen Chievo (3-0). Raja Nainggolan speelde met Cagliari 1-1 gelijk bij Fiorentina. Dries Mertens en Napoli zetten zaterdag Atalanta opzij met 2-0 en blijft zo ongeslagen leider. AC Milan kon pas in de 96ste minuut een gelijkspel bij Torino veiligstellen, terwijl de topper tussen Inter en Juventus eveneens op een puntendeling eindigde.

Lazio had geen kind aan Chievo en kwam al na acht minuten 1-0 voor via Antonio Candreva. In de 38e minuut was het moment van Cavanda gekomen. De Belg haalde de achterlijn na een knappe solo, zette voor, kreeg de bal terug en schoof de bal in de hoek binnen. Het was zijn eerste goals voor het A-elftal van Lazio. Senad Lulic dikte de score vlak voor rust nog aan tot 3-0.

Zaterdag

Internazionale opende pas diep in de tweede helft de score via Icardi, maar amper twee minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Vidal had er voor Juventus 1-1 van gemaakt.

Bij Napoli startte Dries Mertens in de basis, maar op het uur moest de Rode Duivel naar de kant bij een 0-0-stand. Even later zorgde Higuaín voor het openingsdoelpunt voor Napels, waarna de vervanger van Mertens, Callejón, de 2-0-eindstand op het bord zette.

AC Milan had heel wat moeilijkheden bij Torino, dat via D'Ambrosio en Cerci in de tweede helft op voorpsrong was gekomen. Pas twee minuten voor tijd zorgde Muntari voor de aansluitingstreffer, waarna Balotelli in de 96ste minuut de gelijkmaker vanop de stip binnentrapte.

Uitslagen

Zaterdag

Inter - Juventus 1-1
Napoli - Atalanta 2-0
Torino - Milan 2-2

Zondag

Fiorentina - Cagliari 1-1
Livorno - Catania 2-0
Hellas Verona - Sassuolo 2-0
Udinese - Bologna 1-1
SS Lazio - Chievo 3-0
Sampdoria - Genoa 20u45

Maandag

Parma - AS Roma 20u45

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig